Organizat în baza unei sentinţe a Curţii de Apel Oradea, care a anulat anul trecut o procedură similară desfăşurată în 2019, noul concurs pentru ocuparea postului de director economic al Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor s-a încheiat joi, cu validarea rezultatelor.

A fost primul concurs organizat de SAJ Bihor la care un candidat, fostul consilier local PSD Oradea Liviu Sabău Popa, care a şi ocupat postul din 2015 până anul trecut, a încercat să participe însoţit de un executor judecătoresc, nemulţumit că îi fusese respins dosarul de candidatură.

Din şef serviciu, director adjunct

Potrivit unui anunţ oficial făcut joi la ora 15.00 pe site-ul SAJ Bihor de către conducerea instituţiei, la concursul desfăşurat între 21 – 24 februarie s-au prezentat trei candidaţi, şi anume Simona Lerinţ, şefa Serviciului Financiar-Contabil a unităţii, fostul manager din perioada 2017-2019 Gheorghe Pintea, în prezent auditor în cadrul SAJ Bihor, şi Nistor Sebastian, şef al Serviciului de Achiziţii.

"Admisă", aşadar câştigătoare a concursului, a fost declarată Simona Lerinţ, care la proba scrisă a obţinut 100 puncte din 100 posibile, la proiectul de management 79,83 puncte, iar la interviul pentru susţinerea acestui proiect 89,65 puncte, nota finală fiind 8,96.

Următorul clasat este fostul manager Pintea, care a obţinut nota finală 8,10, în timp ce Nistor, care obţinuse 84 puncte la prima probă, nu a fost punctat la celelalte două deoarece a lipsit de la susţinerea lor.

Candidatură respinsă

Săptămâna trecută, comisia de concurs a respins dosarul de candidatură al fostului director economic Liviu Sabău Popa. Acesta a ocupat în perioada 2015-2019 funcţia ca interimar, după ce a fost numit de ministrul Sănătăţii de atunci, Nicolae Băniciou, iar în perioada 2019-2021 a deţinut-o în urma unui concurs anulat, însă, de Curtea de Apel Oradea anul trecut, printr-o sentinţă definitivă, confirmând un Raport al Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii că Popa Sabău nici nu avea voie să se prezinte la acel concurs deoarece nu avea vechimea minimă necesară în specialitatea studiilor, de 6 ani şi 6 luni.

Aşa cum BIHOREANUL a mai scris, Sabău Popa a cerut printr-un proces intentat SAJ Bihor suspendarea deciziei prin care i-a fost desfăcut contractul încheiat în 2019, susţinând că acesta îi putea fi reziliat doar printr-un proces separat de cel în care Curtea de Apel Oradea a dispus anularea concursului din 2019 şi a efectelor sale.

După respingerea dosarului de candidatură, Sabău Popa s-a prezentat luni la SAJ însoţit de un executor judecătoresc, "înarmat" cu o Ordonanţă Preşedinţială a Tribunalului Bihor care dispunea admiterea dosarului său. Acest lucru nu s-a întâmplat, însă, deoarece, potrivit surselor BIHOREANULUI, Ordonanţa Preşedinţială nu era învestită cu titlu executoriu şi, în plus, aplicarea ei ar fi fost suspendată de drept după ce conducerea SAJ a atacat-o la instanţa superioară, adică la Curtea de Apel Oradea.

Pe de altă parte, Liviu Sabău Popa a declarat că, în realitate, s-a prezentat cu executorul judecătoresc la sediul SAJ înaintea începerii probei scrise nu pentru a fi lăsat să participe, ci pentru ca executorul să constate că nu a fost admis la concurs, deoarece intenționează să conteste legalitatea acestuia și să ceară organizarea unui nou concurs.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!