La Serviciul de Ambulanță al Județului Bihor a aterizat, lunea trecută, Corpul de Control al Ministerului Sănătății, care, lucru neobișnuit, nu și-a încheiat misiunea nici la finele săptămânii, iar asta din cauza numărului mare de ilegalități sesizate de mai mulți foști și actuali angajați.

Între altele, după cum a aflat Bihorel, inspectorii verifică legalitatea unor concursuri pentru angajarea de ambulanțieri, la care cunoștințele medicale au fost evaluate de fostul director tehnic Adrian Stângă, de meserie inginer, atestarea în fals a prestării unor servicii juridice de către o firmă de avocatură, achiziții „descântate”, despre una relatând anul trecut și BIHOREANUL, pentru demolarea unei anexe cu plata dublă a serviciilor.

Corpul de Control verifică și „dispariția” a 5 tone de fier vechi rezultate din ambulanțe casate, decontarea fictivă a unor mari cantități de carburanți, umflarea devizelor unor reparații, dar și angajări cu dedicație, între altele a fiului unui fost consilier județean PSD.

Acțiunea de verificare, a aflat Bihorel, va continua și săptămâna asta, după care e de văzut ce concluzii vor trage inspectorii. Nu de alta, dar de prea multe ori controalele „îngroapă”, de fapt, ceea ce ar trebui să scoată la lumină...

 

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!