Organigrama şi statul de funcţii ale Serviciului de Ambulanţă al Judeţului Bihor continuă să fie adevărate spectacole de contorsionism, posturile fiind croite şi modificate în funcţie nu de nevoile instituţiei, ci de ale celor care le ocupă şi de capriciile şefilor lor.

Cea mai recentă dovadă îl are ca protagonist pe Lucian Costa, fiul fostului consilier judeţean PSD Traian Costa, angajat în vara anului trecut, după un concurs la care a fost unic candidat, ca referent la Serviciul Mişcare-Exploatare Auto (pentru care cerinţa specială fusese ca pretendenţii să aibă obligatoriu studii juridice, deşi postul este strict tehnic).

Ei, bine, de luna trecută, Costa jr. a fost "extras" de la acest loc de muncă, unde între altele trebuia să verifice contracte, reparaţii şi foi de drum, şi mutat ca... secretară în anticamera directorului, înlocuind o colegă care îndeplinise această sarcină, dar care a fost trimisă la Serviciul Financiar-Contabil.

Managerul SAJ Bihor, Liciniu Venter, susţine că nu este o mutare definitivă, ci doar o rotire pe poziţia de secretar, posibilă după ce în fişa postului lui Costa au fost adăugate şi atribuţii de secretariat, iar sarcinile acestuia, de verificare a reparaţiilor şi foilor de drum, "pasate" unui alt angajat.

Cert e că tânărul secretar cu diplomă de jurist şi cu responsabilităţi tehnice a devenit ţinta glumelor colegilor, care se jură că abia s-au abţinut să nu-i ofere mărţişoare de 1 Martie şi flori de Ziua Femeii. Ca unei veritabile secretare...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!