La Serviciul de Ambulanţă Judeţean Bihor concursurile pe posturi au un damf tot mai sulfuros. Săptămâna trecută, SAJ a derulat un concurs pentru un post de "referent de specialitate debutant cu studii superioare" la Serviciul RUNOS (Resurse Umane, Normare, Organizare, Salarizare), la care s-au înscris patru candidaţi, dintre care unul nu s-a prezentat la prima probă, cea scrisă, care a avut loc marţi.

În urma acesteia, Comisia condusă de şeful Serviciului, Eugen Matei, a acordat miercuri unui candidat 0 puncte (ca şi cum respectivul ar fi absentat), altuia 50 de puncte (corespunzător notei 5), iar celui de-al treilea 92 puncte (cât nota 9,2).

Joi, în urma unei contestaţii, punctajul primului candidat a fost crescut uluitor de la 0 la 50 de puncte, pentru al doilea la 85 puncte, iar pentru al treilea la 94 de puncte.

O explicaţie, zic ambulanţierii, este că postul ar fi fost "dedicat" unei anume Giulia Lerinţ, nimeni alta decât fiica directoarei economice a SAJ, Simona Lerinţ.

Un indiciu bătător la ochi e că şeful Comisiei de contestaţii a fost Sebastian Nistor, care conduce Serviciul Achiziţii şi este subordonat direct directoarei economice.

Cum angajarea tinerei Lerinţ pare la fel de inevitabilă ca un fenomen natural, se va ajunge la situaţia în care aceasta va deveni subalterna şefului Serviciului RUNOS, Eugen Matei, a cărui consoartă, Cristina Matei, este la rându-i subalterna aceleiaşi directoare economice.

Cum ar veni, în Ambulanţa Bihor angajările se fac pe cumetrii şi subordonările în organigramă prin încrucişări...

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!