După ce decisese, în ianuarie, să îi atribuie pe un an imobilul situat în str. Sucevei 24, unde are o bază auto, Consiliul Judeţean a aprobat, în unanimitate, vineri, cererea Serviciului Judeţean de Ambulanţă de prelungire a duratei de folosinţă gratuită pe 15 ani, în scopul construirii unui nou sediu.

În prezent, activitatea SAJ se desfăşoară în spaţiul din str. Snagovului 2, închiriat de la Episcopia Romano-Catolică, pentru care se achită o chirie considerabilă, fără ca măcar el să fie adecvat unor servicii moderne de urgenţă şi transport sanitar. După cum se ştie, locul îngreunează plecarea salvărilor la intervenţii.

"Spaţiul închiriat necesită anual investiţii în renovarea şi întreţinerea lui, motiv pentru care din punct de vedere economic, dar şi al eficientizării serviciilor medicale şi a activităţii în sine, este imperios necesară construcţia unui nou sediu în str. Sucevei 24, pentru realizarea căruia SAJ Bihor doreşte atragerea de fonduri transfrontaliere", se spune în solicitarea angajaţilor SAJ.

Daniela Petrisor.jpgCererea a fost aprobată de consilierii judeţeni în unanimitate, dar nu fără observaţii. Ionel Avrigeanu (PDL) a cerut, de pildă, să i se dea lămuriri despre cum a răsărit, cu ani în urmă, benzinăria TWT taman la intrarea în baza din Sucevei şi cum va funcţiona Ambulanţa cu ea acolo. "Era o altă conducere", s-a scuzat managerul SAJ, Daniela Petrişor (foto), lămurind şi problema accesului salvărilor: spaţiul va fi lărgit prin demolarea unei construcţii vechi de la stradă şi, în plus, accesul auto se va putea face şi prin spate, pe strada paralelă.

Hotărârea a fost votată cu amendamentul că, dacă Ambulanţa nu obţine în doi ani fondurile transfrontaliere, riscă să dea terenul înapoi. Aşa cum un alt teren, de 2500 mp, primit de SAJ pe strada Abatorului acum câţiva ani, în acelaşi scop, se restituie Consiliului Judeţean odată cu atribuirea celui din strada Sucevei.