În prezenţa viceprimarului Rozalia Biro, a managerului Spitalului Municipal, dr. Ovidiu Laurean Pop, şi a directorului medical, dr. Ritli Ladislau, precum şi - fireşte - a personalului medico-sanitar, coordonatorul Secţiei de recuperare, doctoriţa Aurelia Mangra, a prezentat, miercuri, noile dotări şi amenajări ale clădirii din incinta fostului Spital nr. 6.

Pentru lucrări de reabilitare, a menţionat viceprimarul Biro, municipalitatea a alocat din bugetul propriu aproape 900.000 lei, în timp ce din bugetul Spitalului Municipal au fost cheltuiţi 100.000 lei pentru dotare cu mobilier, aparatură şi echipamente medicale.

Potrivit prezentării făcute de dr. Mangra, noile dispozitive permit efectuarea tuturor procedurilor medicale pentru bolnavii de toate vârstele cu afecţiuni cronice şi acute, dar şi în scop profilactic. Este vorba despre afecţiuni musculo-scheletale (precum lombosciatica), degenerative (de exemplu, reumatisme, artroze, spondiloze şi artrite), afecţiuni post-traumatice (după accidente şi operaţii chirurgicale ortopedice), dar şi de tulburări de statică vertebrală (de tipul scoliozelor, de care suferă tot mai mulţi tineri în România).

"Putem efectua proceduri de magnetoterapie, ultrasunete, laser-terapie, joasă frecvenţă, diadinamice, tens, terapie cu impulsuri, medie frecvenţă şi altele. De asemenea, sub supravegherea kinetoterapeuţilor, pacienţii pot face gimnastică medicală şi kinetoterapie în cele mai bune condiţii, medicale şi de igienă", a arătat dr. Aurelia Mangra.

De tratamente specializate pot beneficia, în condiţii de gratuitate, toţi pacienţii care se prezintă la Secţia de recuperare cu bilete de trimitere, fie de la medicii de familie, fie de la medicii specialişti de ortopedie, pediatrie, neurologie, cardiologie şi chiar interne.

Pentru aceste tratamente, Spitalul Municipal a obţinut de la CAS Bihor fonduri în cuantum de 40.000 lei lunar.