Aproape 140 metri cubi de material lemnos a fost confiscat faptic şi valoric de poliţiştii Biroului pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol de la un depozit din Tinca, al cărui patron a fost găsit că nu înregistrează în documentele contabile nici achiziţiile şi nici vânzările de lemne. Firma afaceristului s-a ales şi cu amendă.

Potrivit unui comunicat transmis vineri, de Biroul de presă al Poliţiei Bihor, descoperirea a fost făcută joi, în urma unui control pe care polițiștii Serviciului de Ordine Publică - Biroul pentru Protecția Fondului Forestier și Piscicol l-au făcut la societatea comercială alături de comisarii Gărzii Forestiere Oradea.

În timpul verificărilor, echipa de control a constatat că societatea avea în depozit 33,32 de metri cubi de material lemnos, dintre care 19,24 metri cubi de lemn rotund, specia gorun, și 14,08 metri cubi de lemn rotund, specia tei, care nu se regăseau în stocurile scriptice. 

De asemenea, s-a constatat că, în perioada 2 mai - 2 noiembrie, acest an, angajaţii firmei au recepţionat 106,12 metri cubi de lemn rotund, specia gorun, fără proveniență legală.

În consecință, societatea comercială în cauză a fost amendată cu 15.000 de lei. Totodată, poliţiştii au confiscat şi lemnele găsite în depozit, în valoare de 27.733 de lei, dar şi banii încasaţi pe cei 106,12 metri cubi de lemn rotund de gorun vânduţi, în valoare de 122.675 de lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!