Un bărbat din Bihor, care a aruncat în faţa unei case din Paleu o plasă cu 7 pui de câine, a fost găsit de polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor şi s-a ales cu o amendă uriaşă nu doar pentru abandonarea patrupezilor, ci şi pentru că nu a sterilizat-o din timp pe mama acestora.

Potrivit unui comunicat transmis, marţi, de Poliția Bihor, plasa plină cu căţei a fost găsită în urmă cu două săptămâni de proprietarul unei case din Paleu. Fusese aruncată dintr-o maşină, după cum a relatat persoana dispecerului de la numărul 112.

La faţa locului au ajuns, în scurt timp, polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor, care au constatat că puii de câine erau recent născuți. „Căţeii au fost preluaţi de poliţişti şi plasaţi într-un adăpost de profil", scrie în înformarea polițiștilor.

În urma cercetărilor, poliţiştii au identificat şi autoturismul, și persoana care a abandonat câinii. Este vorba despre un bărbat de 68 de ani, din localitatea Paleu, în curtea căruia a fost găsită şi mama puilor abandonaţi, „un câine de rasă comună, femelă, nesterilizată, în faza de lactație". 

Ca urmare, pentru abandonarea celor șapte pui de câine, bărbatul s-a ales cu amendă în valoare de 12.000 lei, iar pentru nesterilizarea mamei acestora, a mai primit o amendă în valoare de 5.000 lei. 

Polițiștii Biroului pentru Protecția Animalelor Bihor atrag atenția că abandonul animalelor este faptă de natură contravențională, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor, fiind sancționată cu amendă de la 6.000 la 12.000 lei. Totodată, potrivit aceleiaşi legi, sterilizarea câinilor de rasă comună este obligaţie, iar nerespectarea acesteia se sancţionează cu amendă de la 5.000 la 10.000 lei.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!