Plexus, producătorul american de echipamente electronice, va construi o nouă fabrică în parcul industrial Eurobussines. Conform unui comunicat al municipalităţii noul spaţiu de producţie va avea o suprafaţă de 26.000 metri pătraţi, cu posibilitatea de extindere ulterioară, şi va înlocui actuala locaţie din Sântion unde firma stă în chirie.

Construcţia noii fabrici presupune o investiţie de 30 milioane euro, iar finalizarea construcţiei este anunţată pentru primăvara anului 2013. Extinderea spaţiului de producţie va face posibilă apariţia a încă 250 de noi locuri de muncă, numărul angajaţilor Plexul Oradea urmând să ajungă, când fabrica va fi complet operaţională, la 500 de salariaţi.

Plexus a anunţat construcţia noii fabrici, marţi, în cadrul unei ceremonii organizate în plan local la participat printre alţii preşedintele regional Plexus, Steve Frisch, primarul Ilie Bolojan şi reprezentanţi ai GSE Group, partenerul firmei în domeniile design şi construcţii.

"Investiţia în această nouă clădire ne va permite să furnizăm clienţilor noştri o ofertă cu o valoare sporită în sectorul de piaţă al volumului de producţie mic spre mijlociu. Această locaţie poate oferi clienţilor noştri, în special celor care au piaţa de desfacere exclusiv în Europa, o soluţie europeană la un cost total mai scăzut", a declarat cu această ocazie Steve Frisch.

Frisch a mai spus că investiţia făcută la Oradea demonstrează angajamentul companiei într-o strategie de dezvoltare pe termen lung în această zonă. Plexus mai deţine spaţii de producţie similare în Kelso şi Livingston (Scoţia) şi Darmstandt (Germania).

Plexus produce componentele electronice pentru peste 130 de companii din diferite domenii de activitate de la industrie şi telecomunicaţii până la medicină şi apărare.