Continuă semnarea noilor înţelegeri între jucătorii echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea şi conducerea clubului. La doar câteva ore de la noul contract parafat de jucătorul Cătălin Baciu, clubul bihorean a anunţat, sâmbătă dimineaţă, că s-a înţeles şi cu jucătorul american Aaron Broussard.

"Aaron Broussard şi-a dat acordul"

Jucătorul american va evolua astfel şi în sezonul viitor alături de "roş-albaştri".

"Aaron Broussard şi-a dat acordul pentru continuarea alături de CSM CSU Oradea. Baschetbalistul american se înţelesese cu conducerea clubului înaintea suspendării activităţii sportive şi încheierii bruşte a sezonului competiţional 2019/20. Părţile au fost în contact, ajungând la un acord în ceea ce priveşte parteneriatul pentru sezonul 2020/21", a transmis, printr-un comunicat, ofiţerul de presă al echipei orădene, Adrian Micinic.

Născut în data de 14 aprilie 1990, Aaron măsoară 1.92 metri şi evoluează la poziţiile 1-2-3.

"Jucător de perimetru, Broussard este un baschetbalist de ambele faze. El poate să contribuie atât în atac, cât şi în apărare. De asemenea, are capacitatea de a acoperi la mai multe poziţii. Palmaresul său cuprinde câte un titlu de campion al Islandei (2013) şi Poloniei (2019)", îl descrie clubul bihorean.

Cu 18 apariţii în campionatul României

Broussard se află în România doar de un an, el venind la CSM CSU în sezonul competiţional 2019-2020.

În acest sezon, Aaron a ajutat CSM CSU Oradea cu 12.2 puncte, 4.9 recuperări, 2.9 pase decisive, 1.9 intercepţii în aproape 25 minute pe partidă.

A avut, astfel, 18 apariţii în campionatul României pentru un indice de 14.3 la eficienţă.

El a ajutat la câştigarea SuperCupei României, calificarea în finala Cupei României şi accederea în faza a 2-a a grupelor FIBA Europe Cup.

Cât priveşte activitatea jucătorului, trebuie menţionat că după încheierea studiilor universitare, el şi-a început cariera profesionistă.

A început în Islanda...

Primul său angajament a fost în Islanda, alături de Grindavik, formaţie alături de care a bifat 22 prezenţe şi a avut medii de 23.0 puncte, 9.1 recuperări şi 3.5 pase decisive pentru 25.0 la eficienţă

Apoi, în sezonul 2013-2014, Aaron a jucat pentru Avignon, în cel de-al 3-lea eşalon al Franţei, după care în următoarelor trei sezoane, Broussard a jucat pentru Fos Provence, în cel de-al 2-lea eşalon din Hexagon.

În vara anului 2017, Aaron Broussard s-a alăturat lui MKS Dabrowa Gornicza, în Polonia. Aici a jucat 30 meciuri. Sezonul 2018-2019 a început însă pentru Broussard alături de Nizhny Novgorod, dar aici a bifat o singură prezenţă pentru această echipă.

Aaron a fost legitimat, apoi, de Anwil Wlocklawek, alături de care a jucat 24 meciuri în campionatul Poloniei şi a avut medii de 9.3 puncte, 3.5 recuperări şi 3.3 pase decisive, ajutând această echipă să câştige campionatul din Polonia.

După cum mai informează clubul orădean, în sezonul 2018-2019, Aaron a avut şase apariţii în preliminariile Basketball Champions League pentru Nizhny Novgorod. 

Apoi a jucat 11 meciuri în sezonul regulat al aceleiaşi competiţii pentru Anwil.