Conducerea echipei de baschet masculin CSM CSU Oradea s-a mai înţeles cu un jucător alături de care a cucerit titlul naţional în vara acestui an. Potrivit site-ului oficial al clubului, Martin Zeno va juca pentru orădeni şi în sezonul 2016-2017.

Înalt de 1.96 metri, Zeno are 30 ani împliniţi şi evoluează pe poziţiile 1, 2 şi 3, având experienţa şi calitatea necesare pentru a evolua cu acelaşi nivel de succes la perimetru indiferent de poziţia la care este folosit ori de profilul colegilor de echipă.

În sezonul trecut, Zeno a jucat 16 partide în culorile roş-albastre ale CSM-ului. El a avut medii de 14.6 puncte, 3.7 recuperări, 2.6 pase decisive şi 0.9 intercepţii, cu 1.4 posesii pierdute pentru 14.7 la eficienţă, după cum mai precizează sursa citată.

Americanul a avut procentaje de 56% la două puncte, 29% la trei puncte, respectiv 84% la linia de pedeapsă.

De precizat este şi faptul că Martin Zeno a devenit campion al României după ce a izbutit acelaşi lucru şi în Cipru şi Finlanda. Vestea bună pentru suporterii orădeni este astfel că Zeno a acceptat provocarea de a-şi apăra titlul cucerit alături de CSM CSU.

Palmaresul lui Zeno cuprinde două titluri în Finlanda, unul în Cipru şi România, respectiv finale de campionat şi cupă în aceste ţări.

De-a lungul carierei sale profesioniste, Zeno a jucat pentru Erie Bayhawks (NBDL), Apoel Nicosia (Cipru), Bisons Loimaa (Finlanda), Denain (Franţa). El a absolvit universitatea Texas Tech, fiind recrutat şi antrenat acolo de legendarul Bob Knight, unul dintre cei mai apreciaţi tehnicieni din istoria NCAA.