Un carambol soldat cu avarierea a trei autoturisme s-a petrecut joi dimineaţa, în jurul orei 8, pe strada Dimitrie Cantemir, în apropiere de centrul comercial "Oradea Plazza".

Aflat la volanul unei maşini de teren, cunoscutul chirurg orădean Alexandru Gălăţanu nu a păstrat distanţa suficientă faţă de maşina care circula în faţa sa, pe care care a proiectat-o într-un alt autoturism. Din fericire, evenimentul rutier nu s-a soldat cu victime.

Un echipaj al Poliţiei Rutiere a sosit imediat la locul incidentului, iar în urma testării medicului cu aparatul etilotest, a constatat că medicul prezenta o concentraţie alcoolică de 1,21 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost condus la Spitalul Clinic Judeţean Oradea, unde i-au fost recoltate probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, a declarat BIHOREANULUI că cercetările în caz continuă, şoferului fiindu-i întocmite acte premergătoare începerii urmăririi penale. "Şoferul este cercetat pentru conducerea unui autoturism sub influenţa băuturilor alcoolice", a spus purtătorul de cuvânt.

Medic primar în chirurgie plastică şi reparatorie, precum şi în ortopedie şi traumatologie, şeful secţiei Ortopedie din Spitalul Militar "Avram Iancu" Oradea, Alexandru Gălăţanu, este unul dintre cei mai renumiţi chirurgi neuro-vasculari din vestul ţării şi singurul din Bihor.

Chirurgul a mai fost implicat într-un accident rutier, în toamna anului 2007. La fel ca acum, medicul se afla la volanul unui autoturism de teren şi, din cauza vitezei, într-o curbă deosebit de periculoasă dintre localităţile Remetea şi Meziad, a pierdut controlul maşinii, s-a rostogolit de mai multe ori pe şosea, după care s-a răsturnat în şanţ.

În urma impactului, Gălăţanu a suferit multiple leziuni şi a fost transportat în comă la Spitalul Judeţean din Cluj unde, ulterior, a rămas internat mai multe săptămâni cu traumatism cranian, contuzie pulmonară şi fractură de claviculă. După o bună bucată de vreme, medicul şi-a revenit şi şi-a reluat activitatea profesională.