Două dintre formaţiile bihorene de fotbal din Liga a III-a, CAO 1910 Oradea şi Luceafărul Oradea, şi-au continuat seria jocurilor amicale de verificare din această perioadă de pauză competiţională.

Orădenii de la CAO au obţinut o nouă victorie, deşi au evoluat pe teren străin, la Şimand, în judeţul Arad, în compania liderului din Seria a 8-a a Ligii a III-a, Crişul Chişineu Criş.

Meciul, desfăşurat sâmbătă, s-a încheiat cu 1-0 în favoarea elevilor antrenorului Florin Fărcaş, printr-un gol marcat în prima repriză, în minutul 19, de Constantin Roşu, după un şut de la marginea careului. Cu acest prilej, tehnicianul bihorean l-a trimis în teren şi pe juniorul Alexandru Andrei Popa, un fundaş central înalt de 2 metri, adus de la CS U Craiova. Tânărul este şi internaţional U17.

Formula trimisă în teren de antrenorii Florin Farcaş şi Dorin Mihuţ pentru CAO a fost: Verdeş – Copil (min. 89 A. Popa), Mintaş, Letan, Ioviţă (min. 75 Panti) – Cherman (min. 89 Iacob), R. Ardelean (min. 73 Blăgea), C. Roşu (min. 85 D. Costea), Codoban, Al. Lezeu (min. 75 Urbanovschi) – M. Hosu (min. 89 Torok).

Cealaltă echipă bihoreană din Liga a III-a care a jucat în weekend a fost Luceafărul Oradea, care a întâlnit din nou, la Baza Tineretului din Oradea, colega de serie Sportul Şimleu Silvaniei.

Dacă în urmă cu o săptămână formaţia sălăjeană s-a impus cu scorul de 1-0, de data aceasta meciul s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Echipa din Şimleu a marcat din nou prima, în minutul 42 prin Gueye Mansour, dar luceferii au egalat în minutul 53 din penalty, prin Marius Balogh.

De menţionat că antrenor principal este din nou Cristian Lupuţ la Luceafărul. Acesta a început partida cu: A. Ciută – Fl. Drăgan, G. Ardelean, D. Laza, Pintilie, Gheban, T. Tamaş, Balogh, Şt. Meşter, Lungu şi Al. Jurcuţ. După pauză au mai intrat: Higyed, Novak, Ştef, Lăsconi, Ţârţ, Farcaş, Abagiu şi Humadi.

Portarul Alexandru Ciută (în vârstă de 20 de ani) a debutat cu acest prilej la Luceafărul, aşa cum s-a întâmplat şi cu mijlocaşul Florin Lungu (de doar 17 ani, venit de la Viitorul Pandurii Tg. Jiu).

Cealaltă formaţie bihoreană din Liga a III-a, CSC Sânmartin, va juca miercuri, de la ora 11, în deplasare, cu Crişul Chişineu Criş.