Principalele formaţii bihorene din Liga a III-a, CA Oradea şi Lotus Băile Felix au disputat sâmbătă noi jocuri amicale. Fotbaliştii de la CAO s-au deplasat la Curtici, pentru duelul cu echipa locală Frontiera, pe care au învins-o cu scorul de 1-0, în timp ce Lotus Băile Felix a jucat pe teren propriu cu Şoimii Lipova, remizând cu scorul de 2-2.

La Curtici, CAO (foto) s-a impus printr-un gol marcat în repriza a doua, de Porumb în minutul 70.

Victoria a fost pe deplin meritată pentru orădeni, care s-au aflat la timona jocului, fapt care l-a mulţumit pe antrenorul principal Florin Fărcaş.

"Am dominat jocul, ne-am creat trei-patru ocazii mari de gol, dar am marcat o singură dată. Echipa gazdă nu ne-a pus prea multe probleme. A fost un meci reuşit, pe un teren bun. Am făcut o repetiţie utilă pentru partida de miercuri, din Cupa României, unde sperăm, de asemenea, să câştigăm", a declarat, la final tehnicianul Florin Farcaş.

Antrenorul orădenilor i-a trimis în teren de la început pe: Bob – Copil, Mintaş, Letan, Ioviţă – Gunie, Cherman, Ardelean, Meşter – Marina şi Gheorghiţă. În repriza a doua au evoluat pentru CAO: Barabaş – Urbanowski, Mintaş (min. 70 Stan), Alex Popa, Kovács - Lezeu, Sotiuţ - Marina (min. 60 Gheorghiţă, min. 75 Meşter ), Cîrjan,  Abrudean – Porumb.

Au lipsit de la echipa orădeană în acest meci Chitaş, Letan şi Constantin Roşu. De remarcat însă că în prima repriză antrenorul Florin Fărcaş a trimis în teren cinci juniori, iar în partea a doua, patru.

În schimb Lotus Băile Felix a evoluat sâmbătă pe teren propriu, pe Stadionul Comunal din Sânmartin, unde a primit replica arădenilor de la Şoimii Lipova, o formaţie care în această vară a disputat barajul de promovare în liga a II-a.

Fără patru piese de bază - M. Popa, Codoban, Oros şi Pintea - Lotus a remizat cu scorul de 2-2, după ce la pauză a condus cu 1-0, prin golul marcat în minutul 25 de Făgărăşanu.

În debutul reprizei secunde, bihorenii au ratat o lovitură de la 11 metri şi în loc să fie 2-0, scorul a devenit 1-1, pentru că arădenii au reuşit să restabilească egalitatea.

Totuşi, în minutul 75, după un un-doi în interiorul careului, Adrian Popa a înscris pentru 2-1 în favoarea Lotusului.

Până la final cei de la Şoimii au mai înscris şi ei, astfel că rezultatul final a fost 2-2.

"A fost un meci bun de pregătire, cu bune şi cu rele. Am întâlnit o echipă care sezonul trecut a câştigat seria din care a făcut parte în Liga a III-a, nouă ne-au lipsit şi câţiva titulari şi cum încă suntem la sudarea relaţiilor de joc şi cu nou-veniţii, zic că a fost o partidă bună de verificare", a declarat, pentru Bihoreanul, antrenorul echipei gazdă, Gheorghe Ghiţ.

Tehnicianul celor de la Lotus Băile Felix a început partida cu: Beke – P. Andraş, Nogo, Tamas Paublusztig, Arsene – Habakuk, P. Blăgea – Ad. Popa, Făgărăşanu, I. Ban – Fl. Pop. În repriza a doua au mai intrat: B. Dombradi – Dardai, Tiponuţ, V. Costea, Tirla, D. Sfârlea şi R. Baciu.

Pentru ambele formaţii bihorene, CA Oradea şi Lotus Băile Felix urmează acum meciul din turul II al Cupei României, miercuri, 11 august, de la ora 17:30. CAO va juca la Tileagd, cu Foresta, în timp ce Lotus Băile Felix va primi pe teren propriu replica formaţiei Crişul Chişineu Criş, o grupare care sezonul precedent a terminat pe locul 2 în Seria a 8-a a Ligii a III-a.