După o perioadă de pregătire pe plan local, echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea şi-a stabilit şi primele jocuri amicale, care vor avea loc în Serbia, săptămâna viitoare. Astfel, "roş-albaştrii" se vor deplasa la Belgrad, unde vor avea parte de adversari redutabili.

"După cinci săptămâni de pregătiri fizice de mare intensitate, respectiv o scurtă perioadă de antrenamente specifice jocului de baschet, formaţia antrenată de Cristian Achim îşi va testa potenţialul şi forma actuală în compania unor echipe de top din redutabilil baschet sârbesc", transmite conducerea clubului orădean.

Este vorba mai exact despre două meciuri, pe care bihorenii le vor susţine joi, 24 septembrie, şi sâmbătă, 26 septembrie. 

Mai întâi, CSM CSU Oradea va întâlni echipa Steaua Roşie Belgrad, joi, de la ora 18. Apoi, va avea loc duelul cu FMP Belgrad, sâmbătă, 26 septembrie, cu începere de la ora 17:30.

De notat că Steaua Roşie Belgrad este reprezentanta Serbiei în Euroliga masculină. De altfel, meciul cu CSM CSU Oradea va fi ultimul pentru formaţia antrenată de către Saşa Obradovic înaintea startului oficial al sezonului 2020-2021 din Euroligă.

La momentul suspendării sezonului 2019-2020, baschetbaliştii de la Steaua Roşie s-au situat pe locul 3 în Liga Adriatică şi pe locul 14 din totalul de 18 echipe în cea mai puternică competiţie destinată baschetului de club din Europa, Euroliga.

De asemenea, KK FMP Belgrad este una dintre reprezentantele Serbiei în Liga Adriatică. Această grupare a jucat un meci de pregătire în compania CSM CSU Oradea şi anul trecut, în luna septembrie. Atunci, după 40 minute de joc, tabela de marcaj a consemnat egalitatea, antrenorii alegând atunci să nu joace prelungiri. 

Conform conducerii clubului CSM, în perspectiva acestor jocurii, baschetbaliştii orădeni au programat testul COVID-19 pentru ziua de marţi, urmând ca după parvenirea rezultatelor, în cursul zilei de miercuri să se facă deplasarea în Serbia.