Noua speranţă a tenisului bihorean se numeşte Anamaria Coroiu şi are doar 11 ani. Cele mai recente performanţe ale bihorenei au reprezentat câştigarea a trei turnee naţionale în decurs de numai o lună, toate la categoria de 12 ani simplu. "Anamaria este o fetiţă harnică şi modestă din Şuncuiuş. De mult timp n-a reuşit un tenismen din Bihor să câştige trei turnee naţionale în decurs de o lună! A reuşit, în schimb fata Marinelei şi Adrian Coroiu din Şuncuiuş", a declarat directorul Clubului Sportiv Voinţa Oradea, Mircea Drăgoi.

La Trofeul Sătmarului desfăşurat în perioada 9-15 iulie de la Satu Mare, Anamaria s-a impus în finală cu 5-7, 6-2, 6-2 în faţa Andreei Peczer de la Palatul Copiilor din Zalău. A urmat Cupa Aradului, unde bihoreanca a învins-o în ultimul act pe Anca Isac de la Sport 4 Fun Timişoara cu scorul de 7-5, 6-4, pentru ca la concursul din perioada 6-7 august să se impună tot la categoria 12 ani a turneului de la Cluj în faţa aceleiaşi Andreea Peczer, cu 6-3, 6-3.

"Performanţa Anamariei ne bucură cu atât mai mult cu cât tenisul juvenil bihorean era, de câţiva ani, într-un con de umbră prin rezultatele modeste şi clasamentul slab al sportivilor", a mai spus directorul CS Voinţa.

Anamaria Coroiu a făcut cunoştinţă cu tenisul în urmă cu doi ani ca urmare a Proiectului "Tenis în comune şi sate" desfăşurat comunele Vadu Crişului, Şuncuiuş, Ţeţchea, Tileagd şi Tinca, proiect finanţat de Consiliul Judeţean Bihor. Pe atunci avea doar 9 ani. Copila a debutat la sala de sport a Colegiului Tehnic nr. 1 din Vadu Crişului, a continuat la sala Liceului tehnologic nr. 1 din Şuncuiuş, după care şi-a completat pregătirea pe terenurile de tenis din Oradea.

A fost o perioadă când micuţa tenismenă a trebuit să se trezească la ora 4.30 dimineaţa pentru a ajunge, împreună cu mama ei, la trenul care le aducea să prindă antrenamentul de dimineaţă pe terenurile Clubului Sportiv "Voinţa" Oradea.

Anamaria este elevă model a Liceului Pedagogic din Oradea, iar antrenamentele zilnice n-o împiedică să fie printre elitele liceului, conform lui Drăgoi.

Prima legitimare pentru Anamaria Coroiu a fost la Clubul Sportiv "Voinţa" Oradea, care apoi i-a acordat transferul la CSM Oradea, unde este antrenată de Ionuţ Hodişan.

"Avem nădejdea că rezultatele Anamariei Coroiu vor da un impuls nou tenisului din judeţul nostru, fiind un semnal încurajator şi pentru tinerii practicanţi ai sportului alb din mediul rural. Anamaria a dovedit că şi la sate pot naşte campioni. De altfel, la Vadu Crişului şi Şuncuiuş tot mai mulţi copii şi nu numai, descifrează tainele sportului alb, în compania unor tehnicieni orădeni", a mai spus Drăgoi.