Sportiva clubului CS Basti Box Salonta Anamaria Iuhas, care concurează la categoria 54 kg juniori, a cucerit la doar 14 ani medalia de aur la întrecerile Cupei României, competiţie care s-a desfăşurat, la începutul acestei săptămâni, în oraşul Râmnicu Sărat din judeţul Buzău.

"O medalie anticipată, aş putea spune, ştiind ce calităţi şi ambiţie deţine Anamaria, una dintre fetele care practică box la C.S. Basti Box Salonta, iar în calitate de preşedinte al C.S. Basti Box o felicit pe campioana noastră,  alături de  antrenorii Teodor Silaghi şi Ioan Duma, demonstrând că visele devin realitate prin muncă. De asemenea, o asigur de toată susţinerea noastră, atât pe plan sportiv cât şi social. Felicitări Anamaria şi multe medalii de aur de acum înainte!", a declarat Sebastian Silaghi, preşedintele clubului salontan, imediat după obţinerea performanţei.

De precizat că Snadra Lungu, de la Comval Iaşi, a rezistat doar o repriză în ring cu Anamaria Iuhas, în semifinale, iar în finală, Adela Ciucaş, de la CSM Cluj Napoca, a rezistat doar două reprize, în a treia refuzând lupta cu sportiva salontană.

Duminică, Anamaria Iuhas va intra din nou în ring, la competiţia de box feminin organizată în Debrecen, dar de această dată "va intra mult mai încrezătoare şi optimistă, fiind declarată campioană", după cum a mai precizat Sebastian Silaghi, preşedintele CS Basti Box.