Începând din 1 martie, Direcţia de Asistenţă Socială Oradea (DASO), instituţie aflată în subordinea Consiliului Local, are un nou director. Este vorba despre Anca Grama, una dintre colaboratoarele de încredere ale fostului primar al Oradiei, Ilie Bolojan, devenit între timp preşedintele CJ Bihor.

Anca Grama are 37 de ani şi este absolventă a Facultăţii de Litere şi a Facultăţii de Ştiinţe Juridice, cu masterat în administraţie publică. Ea şi-a început activitatea în Primăria Oradea în 2009, ocupând postul de purtător de cuvânt al instituţiei până în această lună.

"Începutul primăverii aduce pentru mine noi provocări. În 12 ani de activitate în Primăria Oradea am învăţat foarte multe, am încercat să facem lucruri bune, Oradea s-a transformat într-un oraş frumos sub ochii noştri şi asta mă face să fiu extrem de mândră că am făcut parte din echipa care a condus oraşul în toţi aceşti ani. Direcţia de Asistenţă Socială este o instituţie cu activitate complexă, care a avut rezultate bune pe parcursul acestor ani. Voi continua proiectele începute şi vom demara proiecte noi, în sprijinul cetăţenilor aflaţi în dificultate", a transmis, luni, printr-un comunicat, Anca Grama, noul director al DASO.

Până de curând, DASO a fost condusă de Arina Moş, care a devenit din toamna anului trecut viceprimar al Oradiei.

Săptămâna trecută, Anca Grama - care tot în toamna anului trecut a fost aleasă să reprezinte bihorenii în Consiliul Judeţean - a anunţat că-şi dă demisia, pentru a putea prelua conducerea DASO, după ce a câştigat concursul organizat pentru postul de director.

Direcţia de Asistenţă Socială Oradea este o instituţie publică cu personalitate juridică, specializată în administrarea şi acordarea beneficiilor de asistenţă socială şi a serviciilor sociale, al cărei obiectiv este asigurarea aplicării politicilor sociale în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor vârstnice, persoanelor cu dizabilităţi, precum şi altor persoane, grupuri sau comunităţi aflate în nevoie socială.