Situaţie inedită la reuniunea de miercuri a Consiliului Judeţean Bihor. După ce, în deschiderea şedinţei, înlocuitorul unui consilier judeţean PNL ales deputat în decembrie a depus jurământul, la finalul ei un alt liberal a anunţat că îşi va depune demisia.

Este vorba despre Anca Grama (foto stânga), cea mai veche colaboratoare a actualului preşedinte al CJ, Ilie Bolojan, încă de dinainte de a fi primar al Oradiei.

În debutul şedinţei, imediat după intonarea imnului de stat, cei 34 de consilieri judeţeni prezenţi au rămas în picioare, pentru a asista la depunerea jurământului de către Sorin Romulus Motoca (foto dreapta), acesta fiind supleant pe lista de candidaţi a PNL la alegerile locale din 27 septembrie şi înlocuindu-l, după ce Tribunalul Bihor i-a validat mandatul, pe fostul consilier judeţean Kiss Janos, ales deputat la scrutinul parlamentar din 6 decembrie.

Motoca a mai fost consilier judeţean, tot din partea PNL, şi în legislatura trecută, 2016-2020, reprezentând zona Aleşd, unde şi locuieşte.

După aproximativ o oră şi jumătate, la finalul şedinţei, la clasicul "punct Diverse" de pe ordinea de zi, a fost anunţată şi o demisie. "Vă anunţ că îmi voi depune demisia, ca urmare a faptului că am devenit funcţionar public", a spus consilierul judeţean Anca Grama, mulţumindu-le colegilor pentru colaborarea de până acum.

Anca Grama a candidat şi a câştigat un concurs pentru ocuparea funcţiei de director al Direcţiei de Asistenţă Socială Oradea, vacantată după ce directoarea Arina Moş a fost aleasă viceprimar al Oradiei. Fostă jurnalistă, ea se numără între cei mai vechi colaboratori ai lui Ilie Bolojan, fiindu-i consilier cu responsabilităţi de comunicare încă de dinainte de anul 2008, când liberalul a câştigat primul mandat în fruntea Primăriei Oradea.