Situația absurdă de la Colegiul Economic Partenie Cosma din Oradea, unde directorul liberal Daniel Negrean le-a cerut elevilor din clasele a XII-a bani ca să participe la o festivitate de absolvire din curtea școlii, este acum anchetată și de Ministerul Educației.

Corpul de Control al ministerului a ajuns marți în Bihor și are misiunea de a investiga situația. 

În paralel cu IȘJ

Informația, aflată de BIHOREANUL din rândul profesorilor, a fost confirmată de inspectorul școlar general Horea Abrudan. „Ministerul Educației a venit să desfășoare o anchetă, în paralel cu Inspectoratul Școlar, legat de ceea ce s-a întâmplat la Colegiul Economic”, a declarat șeful IȘJ Bihor pentru BIHOREANUL.

Controlul a început marți, iar membrii Corpului de Control au programată o întâlnire cu inspectorul școlar general și apoi vor merge și în școala condusă de Daniel Negrean.

Pe de altă parte, Inspectoratul Școlar are în derulare propria anchetă și, așa cum BIHOREANUL a scris, Horea Abrudan s-a grăbit să anunțe, miercurea trecută, că va propune Consiliului de Administrație al IȘJ să sesizeze Comisa de Etică a instituției.

Între timp, însă, conducerea Inspectoratului Școlar a decis să nu se pripească și să aștepte concluziile verificărilor făcute de inspectorii Tiberiu Sîncelean și Daniela Vîlceanu. „Colegii (n.r. din Consiliul de Administrație) au spus și am fost de acord să venim cu propunerea (n.r. de sesizare a Comisiei de Etică) când colegii mei finalizează raportul. Ei lucrează la raport, sper ca săptămâna asta să-l finalizeze”, a declarat Abrudan.

Negrean a amenințat și părinții

Între timp, au apărut elemente noi privind faptele directorului, de care Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar ar trebui să țină cont în anchetele pe care le desfășoară.

Într-un articol publicat în această săptămână, BIHOREANUL a dezvăluit că Daniel Negrean a fost înregistrat de părinții elevilor de-a XII-a, la o ședință cu aceștia când le spunea pe față că trebuie să plătească fiecare câte 200 de lei pentru festivitate, recurgând și la amenințări, cum ar fi faptul că nu le va da elevilor diplomele de absolvire.

O femeie i-a reproşat că asta sună a şantaj, dar directorul a încercat să-i închidă gura: „Nu e niciun fel de ameninţare. La urma urmei, în viaţă trebuie să te supui unor reguli. Dacă vrei, te supui, dacă nu, ieşi afară”. El a pretins că este chiar prea îngăduitor cu părinţii: "Dacă la o firmă ai fi spus de atâtea ori "nu", uşa era deschisă şi zicea "go!", "dacă nu-ţi place, lasă-ne!".

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!