Potrivit unui comunicat făcut public miercuri şi semnat de şeful Direcţiei de Sănătate Publică, Marius Pîrcioagă, până în prezent, ancheta disciplinară dispusă în cazul femeii de 36 de ani decedată în urma unui raclaj realizat la Maternitatea Oradea „nu a identificat abateri de la procedurile de diagnostic şi tratament specifice unităţii".

Potrivit aceluiaşi comunicat, ancheta disciplinară s-a bazat pe „declaraţii ale personalului direct implicat şi martorilor", cauzele decesului nu au fost încă determinate, iar cercetările în acest caz continuă. „La autopsie nu s-au constatat leziuni organice morfopatologice ca urmare a intervenţiei chirurgicale efectuate, dar nu se pot încă determina motivele decesului, sunt în desfăşurare examinări microscopice şi toxicologice ale pieselor biologice prelevate la autopsie", se arată în informarea de presă.

După finalizarea analizelor de laborator şi completarea dosarului de deces, DSP Bihor va înainta dosarul cazului la Colegiul Medicilor - Filiala Bihor pentru analiza calităţii actului medical.

O pacientă de 36 de ani, internată în Spitalul Clinic de Obstetrică Ginecologie Oradea cu diagnostic de polip endocervical a murit miercurea trecută, din motive neelucidate încă, în urma unui raclaj uterin biopsic.

Cazul a fost făcut public de managerul spitalului, care a anunţat, marţi, demararea cercetărilor în caz, medicul curant al femeii, Horia Olah, şi asistenta medicală Maria Leucuţa, fiind suspectaţi că nu ar fi respectat protocolul de lucru. Pacienta a fost sedată de o asistentă şi nu de un specialist anestezist.

În acelaşi timp, conducerea spitalului a sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Bihor, care a demarat investigaţii pentru „moarte suspectă".