Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor au finalizat ancheta în cazul unui student masterand de la Universitatea Oradea, Vasile Husar, arestat marţea trecută, pentru 15 zile, după ce în noaptea de luni spre marţi şi-a înjunghiat un coleg.

Vinerea trecută, adică la doar 3 zile de la comiterea faptei, tânărul de 24 ani a şi fost trimis în judecată pentru tentativă de omor, faptă pentru care riscă pedeapsa cu închisoare între 5 şi 10 ani.

Acuzaţiile aduse lui Husar vizează o altercaţie care s-a consumat în căminul de băieţi din campusul universitar în noaptea de 18/19 ianuarie, în jurul orei 4.30 dimineaţa.

Victima, Istvan Lazar, student în anul IV la Protecţia Mediului, venise în cămin să doarmă în camera unor colegi şi, beat fiind, a lovit cu pumnii şi picioarele în uşile mai multor camere de cămin.

Hărmălaia l-a enervat pe Husar, masterand în anul I la Istorie, care a ieşit pe coridor, iar cei doi s-au luat la bătaie. Într-un moment de furie, masterandul a luat un cuţit de bucătărie şi l-a atacat pe "musafir", înţepându-l în omoplat. 

Citiţi întreaga poveste a altercaţiei din căminul studenţesc al Universităţii: Bătaie cu cuţite în căminul Universităţii: Un student şi-a înjunghiat un coleg în omoplat