Procurorii din Prahova au descins, marți dimineață, la locuințele administratorilor pensiunii Ferma Dacilor, care a ars în a doua zi de Crăciun, anunță digi24.ro. În urma incendiului, șapte persoane, printre care și trei minori, au murit carbonizate, iar o alta este și acum dată dispărută.

Perchezițiile vizează atât patronii din acte, cât și cei care gestionau de fapt afacerea. De asemenea, anchetatorii au descins și la Primăria Gura Vadului și, în total, au ridicate șase persoane, pe care le-au dus la audieri.

Procurorii fac cercetări pentru infracțiunile de fals intelectual, uz de fals șu abuz în serviciu, după cum a anunțat marți Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

„În cursul zilei de azi, 2 ianuarie 2024, sub coordonarea procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova, au fost efectuate opt percheziții domiciliare la adresele unde locuiesc efectiv sau își au domiciliul 7 persoane fizice, în urma acestor activități procedurale fiind ridicate mai multe înscrisuri, documente și medii de stocare a datelor informatice care vor fi valorificate pe parcursul urmăririi penale. În vederea continuării cercetărilor, au fost emise și puse în executare un număr de 6 mandate de aducere, privind persoane ce au calitatea de administratori statutari sau în fapt ai societății comerciale, ori care îndeplinesc sau au îndeplinit funcții publice în cadrul autorității publice cu responsabilități în domeniul amenajării teritoriului și urbanismului”, au transmis procurorii.

Complex turistic cunoscut inclusiv printre bucureșteni, Ferma Dacilor din Gura Vadului, județul Prahova, a ars puternic pe 26 decembrie, iar incendiul violent a făcut cel puțin șapte victime. Ulterior acestui incendiu s-a aflat că pensiunea nu avea autorizație de securitate la incendiu, dar nici de construcție, iar timp de un deceniu a funcționat ilegal, fără să fie deranjată de autorități.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!