În urma perchezițiilor și audierilor care au avut loc marți la domiciliul patronilor Fermei Dacilor, pensiunea unde șapte oameni au murit carbonizați în a doua zi de Crăciun, procurorii din Prahova au decis să-l rețină pe Cornel Dinicu, omul de afaceri care controlează complexul turistic, dar și pe cei doi patroni care dețin oficial locul, scrie g4media.ro.

Este vorba despre Adrian Vitomir Ristin și Marian-Viorel Olteanu, care dețin în procente egale Ferma Dacilor Production SRL. Cei trei sunt cercetați pentru distrugere din culpă, a anunțat Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

Pe lângă ei, în dosar mai sunt cercetați actualul și fostul primar din comuna Gura Vadului, unde se află pensiunea.

De asemenea, anchetatorii au anunțat că sursa probabilă a incendiului este „efectul termic al curentului electric”, adică o suprasolicitare a instalației electrice, care a determinat încingerea ei. 

Procurorii susțin că pensiunea a funcționat sistematic prin încălcarea legii: „Din cercetările efectuate până în prezent a rezultat suspiciunea rezonabilă că, în perioada 2016 – 26.12.2023, în realizarea obiectului de activitate și în interesul societății comerciale, ca urmare a demersurilor factorilor decizionali din structura de conducere (respectiv a administratorului statutar și a celor doi administratori în fapt), societatea comercială a funcționat în mod sistematic prin încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea activității de „cazare pentru vacanţe şi perioade de scurtă durată”, desfășurate la sediul social din comuna Gura Vadului, sat Tohani, nr. 76B, jud. Prahova”.

Corpul principal de clădire, cu restaurant, bucătărie și spații de cazare, nu are avize și autorizație de construcție, ceea ce a creat premisele pentru incendiul dezastruos, arată anchetatorii. 

Complexul Ferma Dacilor din județul Prahova a fost mistuit de un incendiu pe 26 decembrie, iar șapte persoane au fost găsite carbonizate, încă una fiind în continuare dispărută.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!