Judecătoria Salonta a dispus arestarea pe 15 zile a unui hoţ orădean care în ultima perioadă a spart 31 de autoturisme din localitate, sub acuzaţia de furt.

Nagy Sighismund, 65 ani, anchetat deja într-un dosar în care e acuzat de 29 de furturi din maşini a fost prins, marţi şi reţinut pentru 24 ore, după ce a mai spart două maşini de unde a furat tot ce a găsit: truse de chei, o pompă pentru pneuri, ulei de motor, o maşină de înşurubat şi un boloboc, valoarea totală a bunurilor sustrase ridicându-se la 2000 lei, prejudiciu recuperat doar în parte.

În timpul audierilor de la Parchetul de pe lângă Judecătorie, care s-au derulat marţi, bărbatul şi-a recunoscut faptele însă, cu toate acestea, procurorii au decis să ceară arestarea acestuia. În primul rând pentru că recidivist şi era anchetat pentru încă alte 29 de furturi, dosar în care fusese doar reţinut pentru 24 de ore după care s-a dispus continuarea anchetei în stare de libertate.

Solicitarea procurorilor a fost admisă de magistraţii Judecătoriei Salonta. Magistraţii care au considerat că "privarea de libertate a inculpatului este necesară, având în vedere comportamentul acestuia, atitudinea de dispreţ faţă de lege de care a dat dovadă comiţând noi fapte în condiţiile în care este cercetat pentru încă 29 de furturi", se arată în soluţia judecătorilor prin care Nagy a fost arestat pentru 15 zile.