Procuroarea Felicia Irina Popovici, de la Parchetul Oradea, cunoscută opiniei publice ca anchetatoarea care, în 2011, a obţinut în premieră locală arestarea unui şofer celebru, autorul unui accident rutier soldat cu moartea unei tinere şi rănirea gravă a altor două, lucrează, de luni, în cadrul Serviciului Teritorial DNA Oradea.

Este vorba despre tragicul accident rutier petrecut în vara anului 2011 la intersecţia străzilor Meşteşugarilor şi Barcăului soldat cu moartea orădencei Adriana Jurcan şi rănirea gravă a altor două fete, geamăna Adrianei şi verişoara lor, provocat de interlopul Iuliu Kiss, alias Paprika. Acesta a şi fost trimis în judecată şi condamnat în iunie 2012 la o pedeapsă de 5 ani de închisoare cu privare de libertate.

Un alt dosar cu greutate instrumentat de Popovici este cel care o priveşte pe directoarea juridică a Primăriei Oradea, Eugenia Borbei, pe care a şi trimis-o în judecată în 2013, sub acuzaţia de abuz în serviciu, după ce ar fi a împiedicat Comisia Locală de aplicare a Legii fondului funciar să pună în aplicare o sentinţă definitivă şi irevocabilă. Dosarul a fost întors, însă, de la judecată, de către magistraţii Judecătoriei Oradea, care au stabilit că, având în vedere funcţia deţinută de Borbei, investigaţiile în caz ar fi trebuit efectuate de DNA, unde se află şi acum în anchetă.

Procuror din 2012, Irina Popovici a fost numită în cadrul DNA Oradea deocamdată cu delegaţie, pentru o perioadă de 6 luni, care poate fi ulterior prelungită şi, potrivit surselor BIHOREANULUI, se va ocupa pentru început tot de un dosar "greu", cel al medicilor şpăgari de la Casa de Pensii Bihor.

Tot de luni, 3 august, fostul şef al Biroului teritorial Satu Mare al DIICOT, procurorul Lucian Rus, a fost delegat la Biroul DNA Satu Mare. Anul trecut, Rus a coordonat ancheta în dosarul de fraudă cu reţete medicale ce vizează doi medici sătmăreni, asistente medicale şi o farmacie cu două puncte de lucru. La fel ca Popovici, Lucian Rus a ajuns la DNA Oradea cu delegare, tot pentru o perioadă de 6 luni, care ulterior poate fi prelungită.