Elevii Școlii Generale nr. 1 Gepiu au de-acum ce să citească. La inițiativa lui Andrei Popovici, un elev de clasa a VI-a de la Școala Dacia din Oradea, peste 500 de cărți au fost donate de alți copii, astfel încât și colegii lor care locuiesc în mediul rural să aibă ce citi.

Cărțile au ajuns la destinație, iar de Ziua Națională a Lecturii, sărbătorită an de an pe 15 februarie, campania inițiată de Andrei s-a încheiat.

„Bucuria de-a dărui și bucuria de-a primi s-au contopit într-un mod armonios. Mă bucur că prin campania mea, am reușit să aduc cele mai frumoase povești copiilor dornici să citească, deoarece cred că fiecare copil trebuie să aibă ocazia să se bucure de cât mai multe lecturi educative și captivante”, a spus copilul din Oradea.

A fost pentru al doilea an la rând când Andrei Popovici a făcut apel la elevii orădeni să doneze cărți pentru școlile de la țară, iar anul acesta au răspuns chemării lui Școala Gimnazială Dacia, Școala Gimnazială Octavian Goga, Liceul Lucian Blaga, Liceul de Arte Oradea și Papetăria Mona.

În toate aceste locuri au fost disponibile cutii în care doritorii au lăsat cărți și așa s-au strâns peste 500 de volume.

„A fost o campanie frumoasă și provocatoare în același timp, în care am avut ocazia să interacționez direct cu toți colegii mei de la Școala Gimnazială "Dacia", cu ocazia prezentării proiectului meu "Provocarea lui Andrei - Donează o carte!". De la colegi mai mari la cei mai mici, cu toții s-au bucurat că au ocazia să ajute și să contribuie la dotarea cu lecturi frumoase și interesante a unei biblioteci din mediul rural”, a mai spus Andrei, ținând să le mulțumească elevilor, profesorilor, dirigintei lui, Lavinia Rațiu, directorului de la Școala Dacia, Alin Novac-Iuhas, și părinților lui.

La prima ediție a campaniei „Provocarea lui Andrei” s-au colectat peste 1.200 de volume, cărți care au ajuns în bibliotecile din satele Sânlazăr și Chiraleu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!