În compania a peste 150 de sportivi şi peste 100 de părinţi, oficiali, susţinători, sponsori, miercuri seară, la Căminul Cultural din Sântandrei, s-a desfăşurat gala de premiere a sportivilor echipei de karate shotokan de la Centrul de Performanţă al Clubului Sportiv Shogunul Oradea, cât şi pentru cei de la sportul de masă de la cercul de Karate Modern al Palatului Copiilor şi Elevilor Oradea, instituţie aflată sub tutela Ministerului Educaţiei Naţionale (MEN).

Sportivul anului a fost desemnat, în premieră, la disciplina sportivă karate shotokan, Andrei Ioan Timofte, cu un cumul total de 147,3 puncte.

Acesta a ocupat locul 5 anul acesta în proba de kata şi locul 6 la kumite, în cadrul întrecerilor de la Cupa Mondiala de Karate, dar a fost şi dublu campion naţional.

Astfel, profesorul Ioan Vaida, deţinător al centurii negre 8 Dan, preşedintele clubului, alături de soţia sa, Elena Vaida, deţinătoare a centurii negre 4 Dan, antrenoare în cadrul clubului, au oficiat festivitatea de premiere, decernându-le trofee, dimplome, dar şi pachete laureaţilor pe acest an.

Preşedintele clubului a făcut şi o mică sinteză a activităţilor din 2018, sportivii clubului orădean obţinând "rezultate bune la competiţiile interne şi internaţionale". A fost "un an deosebit", a spus Vaida.

Astfel, în decursul lui 2018, sportivii clubului bihorean au participat la multiple acţiuni şi manifestări, atât pe plan naţional, cât şi internaţional. De menţionat ar fi cursurile de perfecţionare şi concursurile de la Lignano Sabbiadoro (Italia), Viena (Austria), Kosice (Slovacia), Budapesta (Ungaria), Belgrad (Serbia), Virovitica (Croaţia), Bucureşti, Măgurele (Ilfov), Braşov, Cluj-Napoca, Timişoara, Arad, Chişineu Criş, Salonta şi  Oradea.

De asemenea, karateka orădeni au fost prezenţi în acest an, printre altele, şi la o tabără de pregătire în Costineşti - Mamaia.