Se spune că "criminalul" se întoarce întotdeauna la locul faptei. Andrei Luncan s-a întors în Primărie. Nu ca arhitect şef, ci ca vizitator...

Personaj controversat, al cărui nume se leagă de construcţia de biserici în parcuri, benzinării între blocuri, depozite en-gross în buricul târgului şi amenajarea celei mai cenuşii artere pietonale din ţară, Luncan s-a întors marţi în Primărie în calitate de conducător al unei delegaţii.

Conform unui comunicat al municipalităţii, viceprimarul Biro Rozalia s-a întâlnit cu reprezentanţii Institutului Internaţional pentru Dezvoltare Urbană, iar Luncan a condus această delegaţie fiindcă în calitate de responsabil de proiect "a avut un rol important în fondarea Zonei Metropolitane Oradea (ZMO)".

Grupul, format în mare parte din profesori universitari de la Universitatea Harvard şi potenţiali investitori, a discutat cu reprezentanţii municipalităţii despre evoluţia ZMO în ultimul deceniu şi oportunităţile de afaceri pe care le oferă.

Potrivit informării, Francois Vigier, preşedintele Institutului Internaţional pentru Dezvoltare Urbană (I2UD - Institute for International Urban Develpoment) şi John Driscole, vicepreşedintele institutului, s-au arătat interesaţi de evoluţia Zonei Metropolitane Oradea şi au promis că vor promova în continuare activitatea ZMO.

"Pentru administraţia locală este foarte important să cunoaştem exemplele de bune practici din surse directe şi, luându-le în considerare, să dirijăm în continuare activitatea şi dezvoltarea Zonei Metropolitane Oradea", a declarat viceprimarul Biro Rozalia.

În încheierea întâlnirii, cei 11 membrie ai delegaţiei au vizitat Cetatea Oradea, centrul istoric al municipiului, localităţile care compun Zona Metropolitană, precum şi Parcul Industrial Eurobusiness.