În ultima seară a festivalului "Beach, Please!", desfăşurat între 10 şi 14 iulie în Costineşti, rapperul French Montana l-a invitat pe scenă pe Andrew Tate. Publicul l-a aplaudat pe milionarul britanic, care este judecat pentru viol, trafic de persoane şi constituire de grup infracţional organizat.

„Faceţi zgomot pentru fratele meu, Andrew Tate”, a spus French Montana, în aplauzele publicului, adăugând că a participat la un podcast realizat de Tate.

Apoi a fost difuzată o manea, în timp ce cei doi dansau pe scenă, notează Libertatea.ro.

Andrew Tate şi fratele său, Tristan, sunt anchetaţi în România pentru trafic de persoane şi viol. Cei doi au fost arestaţi preventiv pe 30 decembrie 2022, în urma acuzaţiilor formulate de DIICOT. După trei luni de arest preventiv, în martie 2023, au fost plasaţi în arest la domiciliu. În iunie 2023, împreună cu Georgiana Naghel şi Luana Radu, complicele lor, au fost trimişi în judecată. În august 2023, Andrew şi Tristan Tate au fost eliberaţi din arestul la domiciliu şi plasaţi sub control judiciar, cu multiple interdicţii. Aceste măsuri au fost luate pentru prima dată după şapte luni, permiţându-le să fie cercetaţi în stare de libertate.

În plus, Andrew Tate este vizat de mai multe plângeri pentru viol din perioada 2013-2016, formulate de tinere din Marea Britanie.

Luni, organizatorii festivalului din Costineşti au transmis că influencerul a stat "30 de secunde" pe scena de la Costineşti şi că fiecare artist are libertatea de a invita oaspeţi pe scenă fără a fi necesară declararea acestora în prealabil.

„Programul artistic nu include numele Andrew Tate şi nu îi este dedicat niciun interval orar. Scena Beach Please, ca toate scenele lumii, este o platformă de liberă exprimare artistică. Momentul artistic în care a apărut Andrew Tate a fost spontan din partea lui French Montana şi o surpriză pentru festival. Acest lucru este evident şi din faptul că nu a fost echipat corespunzător pentru a performa", au transmis organizatorii.

Înainte cu o noapte, sâmbătă, la festival a avut loc un alt moment controversat: Rapperul american Wiz Khalifa a fost ridicat de poliţişti după ce a fumat marijuana pe scenă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!