Greva spontană de la firma de salubritate RER Ecologic Oradea, izbucnită luni dimineaţă a luat sfârşit. Primele maşini au ieşit în oraş să adune gunoiul menajer imediat după ora 10. Gunoierii au acceptat să reia lucrul, după negocieri prelungite între reprezentanţii salariaţilor şi conducerea firmei. "Oamenii au acceptat să reia lucrul după ce conducerea le-a promis că salariaţii care vor ieşi la muncă în 25 şi 26 decembrie şi în 1 şi 2 ianuarie vor primi tichete cadou în valoare de 200 lei, iar orele suplimentare le vor fi plătite dublu", a declarat pentru BIHOREANUL, Szep Tivadar, liderul sindical al RER Ecologic.

Iniţial, angajaţii firmei de salubritate cereau plata în avans a salariului pe luna în curs şi acordarea unei prime de Crăciun în valoare de 50% din salariu. Conducerea a acceptat să facă plata salariului pe luna în curs, miercuri, 23 decembrie, şi să împartă bonurile de masă în cursul zilei de azi pentru ca angajaţii să poată face cumpărăturile de sărbători.

Salariaţii au mai renunţat la pretenţii când au văzut că administraţia a adus la muncă angajaţi ai RER Ecologic din alte localităţi. "Pentru că nu puteam lăsa orădenii să stea cu gunoaiele la uşă, am adus forţe de muncă din Timişoara, Braşov şi Ştei care să iasă în oraş şi am angajat lucrări cu Penitenciarul să salubrizeze, la nevoie, unele străzi în locul angajaţilor nostru", a spus directorul general al RER Ecologic Oradea, Mircea Cepănariu.

RER Ecologic este singura firmă licenţiată să presteze servicii de salubritate pe raza municipiului Oradea şi se ocupă de salubrizarea stradală, colectarea gunoiului menajer şi întreţinerea spaţiilor verzi. Luni, din cei 360 de angajaţi ai societăţii au ieşit la muncă, la presiunile primarului Ilie Bolojan, doar 30 de salariaţi care au lucrat la degajarea de zăpadă a arterelor de circulaţie.