Procurori, poliţişti şi inspectori ITM au demarat o anchetă, miercuri, la fabrica de încălţăminte Lamilsan SRL, după ce una din angajatele societăţii a murit în timpul serviciului.

Tragedia s-a petrecut, miercuri, în jurul orei 11, într-una din halele de producţie ale fabricii unde femeia, Maria Lezeu, de 42 ani, era confecţioner încălţăminte.

Femeia lucra la o masă amenajată special pentru lipirea tălpilor când, dintr-o dată, i s-a făcut rău şi a căzut. Colegii victimei au sunat imediat la 112 însă echipajul medical al Serviciului de Ambulanţă Beiuş, sosit de urgenţă, nu a mai reuşit să o resusciteze.

Femeia a intrat în stop cardio-respirator şi a murit în drum spre spital. Maria Lezeu era din localitatea Drăgoteni, comuna Remetea, şi avea 3 copii, de 11, 13 şi 20 ani.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu, poliţiştii beiuşeni au fost sesizaţi chiar de medicii Serviciului Ambulanţă Beiuş despre moartea femeiii.
"Se fac cercetări pentru a stabili împrejurările în care s-a produs decesul. Au fost anunţaţi reprezentanţii Parchetului şi conducerea Inspectoratului Teritorial de Muncă Bihor, iar corpul victimei a fost depus la morga Spitalului Beiuş unde va fi autopsiat, joi, de medicii legişti", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii nu exclud ca moartea Mariei Lezeu să fi fost provocată de gazele toxice pe care le-a inhalat în timpul serviciului, deoarece din primele verificări făcute, aceasta nu era înregistrată în evidenţele medicului de familie cu afecţiuni cardiace.

"S-a declanşat o anchetă pentru infracţiuni privind protecţia muncii, prevăzute în Legea 319/2006 privind protecţia şi securitatea muncii", a declarat BIHOREANULUI şi prim-procurorul Parchetului Beiuş, Gligor Sabău.