O tânără de 27 ani din comuna Sânmartin, agent la o societate de creditare, acuzată că a înşelat 11 persoane în numele cărora a ridicat credite în valoare de 24.500 lei, urmează să fie trimisă în faţa judecătorilor pentru înşelăciune, participaţie improprie la înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

Propunerea a fost formulată de ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE) Bihor, care susţin că tânăra şi-a indus în eroare victimele, cerând să dosare de solicitare a unor credite sub pretextul că documentele urma să le folosească doar pentru a-şi putea realiza "target"-ul impus de firmă.

În realitate, însă, după obţinerea semnăturilor, femeia a falsificat documentele de venit ale solicitanţilor, a ridicat creditele şi a folosit banii în interes personal. Ulterior, titularii creditelor s-au trezit cu notificări din partea societăţii de creditare, prin care erau anunţaţi să achite rate pentru un credit pe care nu l-au cerut şi primit, motiv pentru care au reclamat escrocheria la Poliţie.

Vineri, după finalizarea anchetei în caz, poliţiştii SICE Bihor au înaintat dosarul procurorilor, propunând trimiterea în judecată a fetei. Prejudiciul de 24.500 lei creat de ea a fost recuperat parţial.