O tânără de 27 ani din comuna Sânmartin, agent la o societate de creditare, este urmărită penal de poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor după ce a ridicat credite în valoare de 24.500 lei în numele a 11 persoane care nu le solicitaseră.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Bihor, subcomisarul Alina Dinu, escrocheria s-a derulat în perioada mai - noiembrie 2012. Tânăra, având ca atribuţiuni întocmirea dosarelor de creditare şi încasarea banilor de la clienţi, a cerut celor 11 persoane să semneze dosare de solicitare a unor credite sub pretextul că documentele urma să le folosească doar pentru a-şi putea realiza "target"-ul impus de firmă. În realitate, însă, după obţinerea semnăturilor, femeia a falsificat documentele de venit ale solicitanţilor, a ridicat creditele şi a folosit banii în interes personal.

Ulterior, titularii creditelor s-au trezit cu notificări din partea societăţii de creditare, prin care erau anunţaţi să achite rate pentru un credit pe care nu l-au cerut şi primit, motiv pentru care au reclamat escrocheria la Poliţie.

Marţi, în urma verificărilor făcute, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au dispus începerea urmăririi penale împotriva tinerei, care e acuzată de înşelăciune şi fals în înscrisuri sub semnătură privată.

"Poliţiştii continuă cercetările în cauză pentru documentarea întregii activităţi infracţionale a femeii şi pentru recuperarea integrală a prejudiciului provocat", a mai spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.