Au gătit o masă caldă pentru nevoiaşi. Angajaţii Parcului Industrial Eurobusiness au pregătit şi distribuit miercuri 220 de porţii de mâncare săracilor Oradiei. La proiectul de responsabilitate socială "Gătim pentru comunitate" au participat 10 angajaţi ai Eurobusiness Parc şi ai municipalităţii care au donat fiecare câte 170 lei pentru achiziţia alimentelor şi s-au implicat personal în prepararea hranei.

"Proiectul "Gătim pentru comunitate" este preluat după un model din străinătate, unde zilnic o campanie pregăteşte şi achită masa celor fără de posibilităţi. Diferenţa este că acolo nu sunt acţiuni izolate, ci trebuie să te anunţi cu un an înainte, atât de multe firme doritoare există", a spus Delia Ungur, directorul Eurobusiness Parc.

Organizatorii acţiunii de miercuri speră că exemplul lor va fi preluat şi de alte firme orădene. "Prin acest proiect dorim să încurajăm şi alte companii să se implice cu angajaţii proprii în astfel de activităţi de responsabilitate socială. În fond, este un foarte bun prilej de team-building, angajaţii fiind obligaţi să muncească împreună şi să coopereze pentru succesul acţiunii", a spus Ungur.

Spre exemplu, pentru prânzul de miercuri al săracilor din Oradea iniţiatorii proiectului au pregătit la Colegiul Tehnic Transilvania supă de pui cu legume şi pulpe de pui cu orez. Meniul a mai cuprins murături, pâine şi cozonac. Mâncarea a fost distribuită la Adăpostul de Noapte din strada Gutenberg 4 şi la Căminul Goga din strada Octavian Goga 4 pe bază de tichete orădenilor săraci aflaţi în evidenţele Administraţiei Sociale Comunitare Oradea.

"Am primit cu bucurie această iniţiativă venită din partea Parcului Industrial şi le mulţumim colegilor noştri care şi-au dedicat timp şi resurse financiare proprii. ASCO salută şi încurajează astfel de iniţiative din partea tuturor celor care doresc să se implice şi să sprijine proiectele de ajutorare a oamenilor aflaţi în situaţii de vulnerabilitate", a declarat Arina Moş, directorul ASCO.

Companiile care doresc să se implice în proiectul "Gătim pentru comunitate" pot lua legătura cu reprezentanţii ASCO la telefon 0359.411.924.