Potrivit purtătorului de cuvânt al CJAS Bihor, Oana Ungur, motivul protestului spontan, este că angajaţii s-au trezit fără sporuri. "La protestul spontan participă 99% din cei 70 de angajaţi ai instituţiei, iar activitatea a fost oprită aproape total. Se lucrează doar pentru a fi servite persoanele care doresc să obţină dovada calităţii de asigurat, deoarece se pregătesc să plece la tratament în afara judeţului", a declarat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al CJAS Bihor.

În ceea ce priveşte motivul izbucnirii protestului, Oana Ungur a explicat: "Azi a fost zi de salariu şi am constatat că tăierile de salarii sunt mai mari de 25%. În plus, ne-au fost sistate stimulentele aferente încasărilor de contribuţii la fondul de sănătate prin executări silite, stimulente care erau de circa 300-400 de lei brut lunar".

La CJAS Bihor, media salariului lunar este de circa 800 de lei. "Avem 10 colegi care primesc sub 600 de lei pe lună, şase care iau 700 de lei lunar, 27 primesc între 701 şi 1.000 de lei, şi tot 27 primesc peste 1.000 de lei", a mai spus purtătorul de cuvânt al instituţiei.