Reprezentanţii agenţiilor economice şi persoanele fizice sunt din nou serviţi de către funcţionarii Direcţiei Finanţelor Publice Bihor şi ai Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate după ce timp de mai bine de o zi ambele instituţii au avut porţile închise publicului.

Salariaţii şi-au reluat activitatea vineri dimineaţă, cei de la CJAS alegând să transforme protestul spontan într-un conflict de muncă legalizat.

"Am încetat protestul şi am început să facem demersuri pentru negocieri cu conducerea Casei Naţionale a Asigurărilor de Sănătate, în scopul schimbării sistemului de salarizare. Vrem ca stimulentele pe care le primeam în schimbul atragerii la fondul de sănătate a unor contribuţii să fie incluse în salarii", a declarat pentru BIHOREANUL Oana Ungur, purtător de cuvânt al CJAS Bihor.

Finanţiştii, la rându-le, au reluat activitatea, în urma negocierilor purtate joi cu conducerea Ministerului, care a promis că va plăti stimulentele pe lunile august şi septembrie, însă lasă o portiţă pentru continuarea acţiunii de protest în cazul în care ministrul nu se va ţine de cuvânt.

"Pentru că am mai fost minţiţi, nu mai avem încredere în conducere. Am stabilit cu ceilalţi colegi că, dacă luni nu vom primi o garanţie scrisă cu privire la plata restanţelor ce ni se cuvine, vom relua protestul", a declarat pentru BIHOREANUL liderul sindicatului Sed Lex Bihor, Dorin Micle.

Lucrătorii din Finanţe au protestat miercuri după-amiază şi întreaga zi de joi ca urmare a faptului că nu au primit pe ultimele două luni stimulentele aferente sumelor atrase la bugetul consolidat al statului prin acţiuni de control şi de executare silită, iar cei de la CJAS Bihor au întrerupt activitatea în cursul după-amiezii de joi.