Orădenii nu vor mai fi nevoiţi să se deplaseze până la Primărie pentru a primi consultanţă cu privire la problemele asociaţiei de proprietari din care fac parte. Începând cu data de 12 aprilie, funcţionarii Compartimentului Îndrumare şi Control Asociaţii de Proprietari din cadrul Primăriei vor fi detaşaţi la centrele multifuncţionale pentru persoane vârstnice din cartierele orădene pentru a consilia populaţia cu privire la obligativitatea organizării, înainte de sfârşitul lunii aprilie, a adunărilor generale ale asociaţiilor din care fac parte.

"Aceste adunări generale se impun pentru a asigura informarea corectă a proprietarilor cu privire la eventualele probleme apărute în cadrul propriului condomeniu, în aşa fel încât deciziile cu privire la activitatea asociaţiei să fie luate în cunoştinţă de cauză", se menţionează într-un comunicat al Primăriei. Nerespectarea termenului de convocare se sancţionează cu amendă între 500 şi 3.000 lei, aplicabilă preşedintelui asociaţiei şi membrilor comitetulu executiv.

Pentru a dovedi că au organizat adunarea generală anuală, reprezentanţii asociaţiei vor trebui să depună la Serviciul de Relaţii cu Publicul din Primărie o copie a procesului verbal al şedinţei. Actul poate fi predat şi angajaţilor municipalităţii detaşaţi la centrele multifuncţionale.

Începând din 12 aprilie aceştia vor fi detaşaţi în teren de luni până miercuri între orele 8.30 - 16.30, la centrul social Nufărul din strada Nufărului nr. 47, centrul Rogerius din strada Sfântul Apostol Andrei nr. 58, respectiv centrul Ioşia din strada Cazaban nr. 51.