Un număr de 18 cadre medicale, dar şi mai mulţi voluntari de la Serviciul de Ambulanţă al Judeţului Bihor vor participa, pe 28 mai, la "Record pentru viaţă", cel mai amplu curs de resuscitare din România, care se va derula pe Arena Naţională din Bucureşti.

"Vom pleca de vineri, pentru că sâmbătă dimineaţă va trebui să ne prezentăm echipaţi la cursul care se va desfăşura pe Arena Naţională. Am pregătit manechine, cei care vor veni vor învăţa cum să evalueze un pacient, cum să recunoască un stop cardio-respirator, compresiile toracice şi ventilaţia", a declarat miercuri într-o conferinţă de presă organizată la sediul Serviciului, managerul Gheorghe Pintea.

Evenimentul a fost iniţiat de Asociaţia Societatea de Salvare Bucureşti şi Serviciul de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, cu ocazia împlinirii a 110 ani de la înfiinţarea Ambulanţei.

La lecţia deschisă sunt aşteptate peste 12.000 de persoane care, alături de instructori, vor aplica pe un manechin procedura standard de 30 de compresii cardiace şi două insuflări pulmonare.

Performanţa cursanţilor va fi atestată ca record mondial de specialiştii Guinness World Records. În acest sens, un reprezentant GWR va fi prezent pe Arena Naţională, în ziua evenimentului.

Cei interesaţi se mai pot înscrie pe www.recordpentruviata.ro, iar primele 12.000 de persoane înscrise vor fi alertate de fiecare dată când un om va fi în stop cardio-respirator în apropierea lor.