Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, procurorul Dorel Moţiu, a anunţat, luni, că procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea au deschis dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul fetiţei de 7 ani care sâmbătă a murit după ce a fost aspirată într-un canal de golire a bazinului din Ştrandul Ioşia.

"În prezent se fac investigaţii pentru identificarea persoanelor responsabile de producerea tragediei, printre cei anchetaţi numărându-se şi angajaţii ştrandului Ioşia, unde s-a petrecut tragedia", a declarat procurorul Dorel Moţiu.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului a mai anunţat că anchetatorii au primit rezultatul necropsiei efectuate de medicii Serviciului Judeţean de Medicină Legală Bihor, care arată că micuţa a murit înecată. "În cursul zilei de luni, raportul întocmit de medicii legişti a fost transmis Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea. Concluzia medicilor este că moartea fetiţei s-a produs prin înecare", a spus Moţiu.

Pe de altă parte, angajaţii Ştrandului Ioşia Nord susţin că au găsit, luni, şi grilajul de pe gura de golire a canalului, a cărui lipsă a provocat tragedia. "Grilajul a fost găsit în apropierea bazinului, lângă canalul de scurgere. Se fac cercetări pentru a se stabili cine l-a scos şi de ce nu l-a montat la loc. Oricum, grilajul vechi a fost înlocuit acum cu altul", a explicat, luni, purtătorul de cuvânt al Regiei Autonome de Pieţe, Agrement şi Salubritate (RAPAS) Oradea, Florin Alexandru.

Fetiţa, Elisabeth Haidău, este copilul unui pastor penticostal de la biserica Betel, Ioan Haidău. El este şi profesor de religie la Liceul Teologic Penticostal Betel din Oradea. Mama fetiţei, Felicia Haidău, este profesoară de istorie-geografie, tot la Liceul Betel. Părinţii fetei au fost duminică dimineaţa la Serviciul Judeţean de Medicină Legală pentru a ridica trupul micuţei. Ei au adus cu ei o rochiţă albă, cu care s-o înmormânteze pe Elisabeta.