Un orădean în vârstă de 21 ani a fost reţinut, marţi, pentru 24 de ore, după ce a a furat maşina firmei, s-a plimbat cu ea şi a abandonat-o pe un câmp din apropierea localităţii Bălaia, în urma cercetărilor, poliţiştii descoperind că hoţul nici nu avea permis de conducere. 

Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Poliţia Bihor, dispariţia autoturismului, un Ford Focus, a fost reclamată marţi dimineaţă de administratorul spălătoriei auto. Din primele investigaţii, polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Bihor au stabilit că făptaşul este chiar unul dintre angajaţi, care luase cheile din biroul firmei, sub pretextul că i s-a cerut să-l spele. 

„Marți, în jurul orei 13.00, la cateva ore de la sesizare, polițiștii l-au depistat pe autorul furtului și au recuperat maşina în valoare de aproximativ 5.000 de euro, care fusese  abandonată pe un câmp din localitatea bihoreană Bălaia”, se arată în informare.

Polițiștii bihoreni au restituit autoturismul proprietarului, iar tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore pentru furt calificat în scop de folosință, dar şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere, respectiv conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

„Cea din urmă acuzaţie vizează faptul că autoturismul sustras avea expirată perioada de valabilitate a numărului provizoriu de înmatriculare”, se mai arată în comunicatul Poliţiei.