Conducerea Agenţiei Naţionale de Integritate vrea să afle dacă şi cine a aranjat concursul pentru şefia Spitalului Judeţean de aşa manieră încât acesta să fie câştigat de fiul ministrului Sănătăţii, Rtili Ladislau Csongor.

Informaţiile publicate de BIHOREANUL la începutul acestei săptămâni au fost confirmate de conducerea actuală, interimară, a Spitalului Judeţean, care a făcut public, marţi, faptul că ANI a solicitat informaţii în legătură cu acest concurs.

Concret, Consiliul de Administraţie al spitalului a anunţat, printr-un comunicat, că s-a întrunit marţi pentru a decide să pună la dispoziţia ANI documentele solicitate.

"Conform solicitării, Consiliul de Administraţie a înaintat conducerii Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Oradea documentele solicitate de Agenţia Naţională de Integritate şi anume: lista persoanelor care au făcut parte din comisia de concurs în vederea ocupării funcţiei de manager ganeral din 24.11.2011, numele persoanelor care au luat parte la desemnarea comisiei şi calendarul concursului", se specifică în comunicat.

În competiţia pentru şefia Spitalului Judeţean, care trebuia să se desfăşoare între 24 şi 28 octombrie, s-au înscris iniţial managerul interimar Gavril Grebenişan şi apoi şi fiul ministrului Sănătăţii, Ritli Ladislau Csongor.

Pentru că Grebenişan şi-a retras candidatura cu două ore înaintea începerii primei probe, comisia de concurs - condusă de viceprimarul Gheorghe Carp şi din care au mai făcut parte şeful Direcţiei Resurse Umane din Ministerul Sănătăţii, Adrian Cocoş, precum şi conferenţiarul dr. Ciprian Brisc - a decis ca toate cele trei probe să fie susţinute de Ritli jr. în aceeaşi zi, proclamându-l câştigător după doar patru ore, fără a mai lăsa un interval de timp în care rezultatul să poată fi contestat, potrivit legii.

Deşi instalarea lui Ritli jr. în fotoliul de manager al Judeţeanului era prevăzută pentru data de 1 noiembrie, primarul Ilie Bolojan a decis să amâne revocarea din funcţie a interimarului Gavril Grebenişan, motivul fiind că acesta are de finalizat mai multe proiecte pe care tot el le-a demarat, între care cel mai important este reabilitarea ambulatorului (policlinicii) Maternităţii.