Judeţul şi oraşul sunt conduse de înlocuitorii la comandă. Cum prefectul Claudiu Pop este în delegaţie, preşedintele Consiliului Judeţean, Cornel Popa, în concediu şi primarul Ilie Bolojan - la Bucureşti, la ceremonialul înălţării tricolorului desfăşurat vineri dimineaţă în faţa Primăriei au fost delegaţi subprefectul Iulius Delorean, vicepreşedintele CJ Ionel Avrigeanu şi viceprimarul Mircea Mălan.

Din asistenţă au mai făcut parte deputaţii Florica Cherecheş şi Ioan Cupşa, consilierul local Cristian Puşcaş, directori ale unor instituţii deconcrentrate, feţe bisericeşti, cadre militare active, precum şi în rezervă şi retragere.

În absenţa reprezentantului Guvernului în teritoriu, sarcina de a da citire mesajului premierului interimar, Gabriel Oprea, i-a revenit subprefectului Iulius Delorean. "Drapelul tricolor a fost martorul devenirii noastre ca stat şi ca naţiune. Dar în egală măsură, el este reperul pe care trebuie să-l luăm în considerare atunci când privim în viitor. Tricolorul este dovada unităţii pe care trebuie să o păstrăm", a spus Delorean.

Aceasta este cea de-a doua manifestare de românism din această săptămână a subprefectului Delorean, provenind din UDMR. Marţea trecută, în absenţa lui Claudiu Pop, subprefectul a dat citire unui discurs similar la festivităţile de comemorare a eroului Avram Iancu.

Printre alocuţiunile ţinute cu acestă ocazie s-a numărat şi cea a directorului Muzeului Ţării Crişurilor, Aurel Chiriac. "Niciun paragraf din Constituţie nu te poate obliga să-ţi iubeşti simbolurile naţionale, cu această iubire ne naştem. Sărbătorind drapelul, sărbătorim de fapt fiinţa noastră intimă, patriotismul echilibrat", a spus Chiriac.

Festivităţile de vineri s-au încheiat cu prezentarea onorului şi înălţarea drapelului. Acesta a fost în prealabil sărutat de reprezentanţii oficialităţilor civile şi militare. Ceremonialul a luat sfârşit cu intonarea imnului de stat şi defilarea gărzii de onoare.