Teatrul Regina Maria invită bihorenii la o nouă premieră a Trupei Iosif Vulcan. Este vorba despre spectacolul "Anonimul veneţian", de Giuseppe Berto, regia artistică Elvira Rîmbu, care marchează şi un eveniment aniversar: 25 de ani de carieră pe scena teatrului orădean a actorilor Sebastian Lupu şi Mirela Niţă Lupu, care vor interpreta rolurile celor doi protagonişti ai piesei.

Premiera va avea loc joi 3 martie, de la ora 18, la Sala Arcadia.

"Anonimul veneţian" este un text scris de Giuseppe Berto, scriitor, dramaturg şi scenarist italian, iniţial la solicitarea actorului şi regizorului Enrico Maria Salerno, ce intenţiona să-l ecranizeze. În 1970 a fost lansat filmul "Anonimo veneziano", care a avut un succes fulminant. Ulterior, Giuseppe Berto a oferit scenariului o structură dramatică, iar în 1976, după o muncă laborioasă, publică povestea sub formă de roman scurt.

Povestea imaginată de Giuseppe Berto are ca sursă de inspiraţie Concertul pentru oboi şi orchestră de coarde în Re minor al compozitorului veneţian Alessandro Marcello, atribuit mult timp în mod eronat lui Antonio Vivaldi şi apoi lui Benedetto Marcello şi este o dramă romantică, care se consumă sub patronajul misterios şi tanatic al Veneţiei, transmite Teatrul Regina Maria. 

Intriga este concentrată în confruntarea de emoţii, amintiri, reproşuri şi dorinţe a două personaje, un El şi o Ea, care se reîntâlnesc după mult timp pe peronul unei gări din Veneţia şi descoperă treptat, că în ciuda suferinţei pe care şi-au provocat-o, dragostea nu a murit. Însă timpul le este potrivnic.

"În distribuţie îi veţi putea revedea jucând împreună pe actorii Sebastian Lupu şi Mirela Niţă Lupu, care conferă o profunzime şi mai mare personajelor, aducând pe lângă aportul actoricesc, care pentru construirea unor roluri atât de pătrunzătoare cer maturitate scenică şi profunzime, şi pe cel de viaţă, ei fiind la rândul lor un cuplu în viaţa de zi cu zi. Totodată, alegerea acestui text nu a fost deloc întâmplătoare şi marchează, oarecum în oglindă, sărbătorirea a 25 de ani de carieră pe scena teatrului orădean, după ce spectacolul de debut a fost "Într-un parc... pe o bancă", tot o poveste frumoasă de dragoste în două personaje", se arată într-o informare trimisă de TRM şi semnată de Florina Dometi, secretar literar.

Regia artistică este semnată de actriţa Elvira Rîmbu, iar scenografia de Oana Cernea. Video-urile sunt realizate de Ionuţ Jarca, iar make-upul de Miruna Chipurici.

Următoarele reprezentaţii sunt programate în 7 şi 9 martie, de la ora 18:00, la Sala Arcadia. Bilete la agenţia teatrului, deschisă de marţi până vineri între orele 10:00-14:00, online pe Eventim.ro sau cu o oră înainte de spectacol de la Sala Arcadia (în limita locurilor disponibile).

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!