Începând de luni, 27 iulie, Direcţia Regională Antifraudă nr. 6 Oradea are un nou director general adjunct: Andrei Lucian Candrea, care din 2017 exercita în cadrul instituţiei funcţia de şef Serviciu Control nr. 7.

De încercare

„Printr-un Ordin al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală am fost numit prin delegarea atribuţiilor de director general adjunct al Direcţiei Regionale Antifraudă 6 Oradea pe o perioadă de trei luni”, a declarat pentru BIHOREANUL noul şef al DRAF Oradea.

Potrivit CV-ului, Candrea are 33 ani, este de profesie jurist, absolvind cursurile Facultăţii de Ştiinţe Juridice a Universităţii Vasile Goldiş în 2013 şi un masterat în Ştiinţe penale şi Criminalistică la Universitatea Agora în 2014. Timp de doi ani a lucrat la o societate privată specializată în comerţul cu produse agricole, iar din 2013 activează în cadrul DRAF 6.

Conform declaraţiei de avere, noul director are o singură proprietate, şi anume un apartament de 90,5 metri pătraţi cumpărat în Oradea în anul 2015, iar în anul 2017 a înstrăinat un altul, cu 39.500 euro. Pe de altă parte, Candrea are economii de 39.505 euro, dar şi un credit de 198.864 lei.

Moștenirea PSD

Noul şef al DRAF 6 Oradea îl înlocuieşte pe Mihai Alin Stanciu. Cunoscut ca gravitând în cercurile PSD, acesta fusese instalat șef al DRAF 6 Oradea în iulie 2018, prin decizie a premierului Vasilica Viorica Dăncilă, înlocuind un alt simpatizant PSD, Radu Igna, provenit din Finanțele Publice, numit de fostul premier Sorin Grindeanu. 

Până la înființarea Direcției Antifraudă, în 2013, Stanciu lucrase în cadrul Direcţiei Regionale Vamale, fiind şef de tură la Vama Oradea.

Spre deosebire de Stanciu, noul şef al DRAF 6 Oradea, Andrei Lucian Candrea, nu este cunoscut ca având simpatii sau „sprijin politic”.