Desfăşurat în perioada 24-25 iunie, la Bucureşti, Campionatul Naţional de Scrimă pentru copii a adus o medalie sportivilor orădeni. Antonia Isăilă, de la CS Crişul, a ocupat locul III şi şi-a adjudecat medalia de bronz.

Sportiva antrenată de Nicolae Ille a concurat la categoria U9, unde a avut un parcurs bun în grupă şi, astfel, s-a calificat pe tabloul principal. Aici a obţinut victorii pe linie, până în semifinale. În penultimul act, Antonia s-a văzut învinsă la limită, cu 7-8. Ca urmare, sportiva grupei de la Salonta a clubului Crişul a obţinut o binemeritată medalie de bronz.

La această categorie, din Oradea a mai participat Nadia Chioveanu (de la CS Varadinum, antrenor Andrei Timoce), situată pe locul 20.

De altfel, oraşul de pe Crişul Repede a fost reprezentat la Naţionalele de Scrimă pentru copii din acest an de trei cluburi, CS Crişul, Varadinum şi LPS Bihorul (antrenorul ultimelor două cluburi fiind Andrei Timoce).

La U13 feminin, LPS Bihorul a avut trei reprezentante, situate astfel: Szijarto Blanka pe locul 33, Ana Urda pe locul 37 şi Iulia Chiru pe poziţia a 48-a.

La U13 masculin, Andrei Bulc de la LPS Bihorul a ocupat locul 38, în timp ce de la Varadinum Oradea, Matei Kuibus s-a situat pe locul 49, Alexandru Kun pe locul 51, iar Dragoş Filip s-a clasat pe poziţia a 55-a.

Din păcate nici Bianca Benea nu a reuşit un rezultat prea strălucit în proba individuală de spadă de la Jocurile Europene din Polonia, unde a pierdut primul meci şi a terminat  pe locul 46.

În altă ordine de idei, secţia de scrimă a clubului Crişul Oradea anunţă că organizează selecţie pentru copii de 7-9 ani. Mai multe detalii pot fi obţinute la numărul de telefon 0745.651.211.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!