La fel ca alţi sportivi, în prezent, şi componenţii secţiei de tir sportiv de la clubul CSU Oradea au activitatea întreruptă şi se pregătesc cum pot, de acasă. 

Activitatea la poligonul de tir de la Universitate a sportivilor pregătiţi de antrenorii Adriana Floruţa şi Vasile Leţ a fost oprită odată cu impunerea stării de urgenţă pe teritoriul României. "În acel moment sportivii de performanţă ai secţiei de tir sportiv din cadrul CSU Oradea şi-au înterupt activitatea faţă în faţă şi au continuat-o în mediul online, cu un program de pregătire fizică urmărit îndeaproape de antrenori prin convorbiri video, pe WhatsApp", a spus antrenoarea Adriana Floruţa.

Din 16 martie, tiriştii de la CSU se antrenează acasă pentru a fi în formă când se vor relua întrecerile. "Ne aflăm într-o perioadă mai dificilă, deoarece pregătirea tehnică, psihică şi tactică a sportivilor este afectată, neputând realiza pregătirea cu armamentul necesar, pregătire care va trebui să o suplimentam din momentul în care ne reluăm activitatea în mod normal", a mai precizat Floruţa.

În pregătirea din locuința proprie pistolarii sunt mai avantajaţi, întrucât pe lângă pregătirea fizică generală, de care au parte, ei mai pot lucra şi la rezistenţa cu greutatea de 1 kg.

În toată această perioadă de inactivitate, sportivii secţiei de tir de la CSU Oradea au ratat o serie de concursuri, care nu s-au mai desfăşurat, multe dintre ele fiind foarte puţin probabil să fie reprogramate.

"După calendarul competiţional, până în acest moment, ar fi trebuit să fie desfăşurate trei etape de glonţ de Campionat Național din totalul celor şase, urmând Finalele de Campionat Național pe diferite categorii de vârstă. Acestea din urmă ar fi trebuit să înceapă din 27 iulie şi să se desfăşoare până în 27 septembrie, când ar trebui să se sfârşească toate campionatele naţionale din sezonul de glonţ. Suntem convinşi că Federaţia Română de Tir Sportiv va găsi cele mai potrivite soluţii pentru a reorganiza calendarul competiţional", a mai spus antrenoarea.

Până în acest moment, însă, Federaţia Română de Tir Sportiv nu a transmis informaţii despre organizarea unui plan pentru desfăşurarea sezonului competiţional după ieşirea din starea de urgenţă.