După ce în presă au apărut informaţii despre Vaidas Kariniauskas, fostul jucator al CSM CSU Oradea, cum că acesta este acuzat că s-a implicat în "trucarea" meciului din Champions League al celor de la Liektabelis cu Dijon, unde a avut o evoluţie mai mult decât modestă cu doar 2 puncte înscrise în 21 de minute petrecute pe parchet, antrenorul formaţiei bihorene, Cristian Achim, s-a arătat surprins de această veste, sperând totuşi ca ea să nu fie adevărată.

"Mă surprinde ce am auzit. Nu cunosc detalii şi sper că nimic din acuzele care i se aduc nu este real. În schimb, dacă aşa ceva este real, îmi pare foarte rău pentru el, dar este de neacceptat. Acesta este un stigmat pe care îl va purta toată viaţa. Repet, dacă acuzaţiile sunt reale. Sper să se dovedească faptul că nu a fost implicat în aşa ceva. Fireşte orice meci slab al lui de acum încolo va ridica semne de întrebare, dar îmi doresc din tot sufletul ca acest lucru să nu fie adevărat", a precizat tehnicianul Cristian Achim, în cadrul conferinţei de presă de vineri seară.

Reamintim că Vaidas Kariniauskas a fost un jucător foarte important pentru CSM CSU Oradea, el contribuind consistent la câştigarea ultimului titlu al orădenilor, în sezonul 2017-2018.

Între timp Vaidas a plecat de la Oradea, în toamna anului trecut, şi a ajuns în Letonia, la formaţia Liektabelis.

Meciul care a născut suspiciuni cu privire la evoluţia lui Kariniauskas a avut loc în data de 23 ianuarie şi a consemnat victoria formaţiei franceze Dijon în confruntarea cu Liektabelis, scor 99-91. Concret, Vaidas este acuzat de oficialii clubului său că şi-ar fi pus un prieten să parieze pe o evoluţie modestă a acestuia în meciul cu echipa franceză. Drept urmare, oficialii letoni au blocat transferul planificat al lui Kariniauskas în Grecia, la GS Kymis, până la soluţionarea cazului.