Cu ocazia Zilei Naţionale a României, pe 1 Decembrie, antrenorul echipei Tengo Salonta, Vasile Sorean, a primit o veste foarte frumoasă. Reputatul tehnician, care este şi antrenor principal al echipei naţionale de futnet a României, a primit, conform unei hotărâri a Consiliului Local, titlul de cetăţean de onoare al Salontei.

În întreaga sa carieră, Vasile Sorean a apărat culorile României şi ale celor de la Tengo Salonta. Titlul i s-a conferit drept recompensă pentru serviciile aduse comunităţii locale prin futnet, Tengo Salonta cucerind anul acesta, în premieră, Cupa Mondială a cluburilor.

La ceremonia de decernare a titlului, Vasile Sorean a fost însoţit de familie şi de jucătorii pe care îi pregăteşte de ani de zile la Tengo Salonta.

"Sunt foarte mândru şi foarte emoţionat. Nu mă aşteptam la o asemenea recompensă din partea concetăţenilor mei. Întotdeauna am jucat şi am antrenat cu sufletul pentru Salonta şi pentru România. Mă bucur că Salonta şi chiar judeţul Bihor reprezintă un pol de valoare în futnetul românesc, european şi mondial. Mulţumesc familiei de acasă, familiei de la Tengo Salonta şi familiei futnetului românesc", a precizat Sorean.