Antrenorul orădean Emil Morar a fost ales în funcţia de vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo, în cadrul Adunării Generale a acestui for sportiv, care a avut loc săptămâna trecută, la Izvorani.

După demisiile lui Hamza Karimov şi Alina Dumitru, au rămas două locuri vacante pentru calitatea de vicepreşedinte al FRJ. Pentru acestea s-au înscris la alegeri trei candidaţi. În afară de orădeanul Emil Morar, şi-au mai prezentat candidatura Lucian Barna şi Gicu Vasilan.

Tehnicianul bihorean a fost votat de 101 dintre cei 134 de membri cu drept de vot ai Adunării Generale şi astfel a devenit şi el vicepreşedinte al Federaţiei Române de Judo, alături de Florin Bercean, Dorel Căprar, Ioan Cosmescu şi Lucian Barna (celălalt candidat ales la Adunarea Generală de săptămâna trecută). După cum se ştie, în prezent, preşedinte al FRJ este Cozmin Guşă, şi el orădean, prin adopţie.

"Am fost profund impresionat de numărul mare de cluburi (membri FR Judo), care m-au votat şi astfel mi-au arătat că au încredere în programul meu de redresare a activităţii Federaţiei Române de Judo, precum m-a durut faptul că 30 nu m-au vrut în această funcţie. Promit să mă lupt pentru toţi cei care iubesc cu adevărat judo-ul şi muncesc cu adevărat în judo şi împreună cu ei să începem anevoiosul drum de revenire a judo-ului românesc în elita mondială şi europeană. Va fi foarte greu, dar nu imposibil", a declarat pentru BIHOREANUL Emil Morar.

Emil Morar este unul dintre cei mai experimentaţi antrenori de judo din Bihor, de numele lui legându-se numeroase performanţe ale sportivilor în această ramură.